Смартфоните с повишено ниво на защита срещу подслушване са доста

...
 Смартфоните с повишено ниво на защита срещу подслушване са доста
Коментари Харесай

Руският телефон, който не може да бъде подслушван

 Смартфоните с нараснало равнище на отбрана против подслушване са много потребни за тези хора, които имат какво да крият – дали държавни каузи или търговски секрети.

Подобни телефони започнаха да се създават и в Русия. Един от моделите е дело на концерна Ростех. Не всеки обаче може да получи подобен телефон.

В XXI в. човечеството към този момент е изцяло наясно какъв брой доста може да коства информацията и каква е цената на осведомителната сигурност. Значимостта на тези въпроси се умножава десетократно, когато става дума за държавно ръководство.

Твърде дълго Русия изоставаше в конкуренцията за обезпечаване на предпазени канали за връзка сред своите служители и бизнесмени. Сега има устройство, което е основано от родните й специалисти.

Информация за телефона се появи в мрежата напълно наскоро. Известно е, че той не може да бъде подслушван. Произвежда се от концерна Автоматика, който към днешна дата е част от Ростех. Цената на един уред е към 1295 $.Да купи подобен смарт телефон може единствено юридическо лице. Тази информация беше публично доказана от представители на производителя.

Известно е още, че устройството разполага с криптозащита Круиз-К и употребява мощно орязана за по-високо равнище на сигурност операционна система лична разработка.

По думите на представители от Автоматика сега никой не е кадърен да хакне или да подслушва телефона.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР